Bram     Samen op weg     Uitvaart     Laura     Filmpjes     Artikelen  

Readallaboutme Blog van Loes - Wandeling in Amsterdam 24 Mei 2014

Hey allemaal! Ik ben vandaag zoals jullie weten in Amsterdam geweest en omdat ik maandag alweer naar Parijs ga, schrijf ik nu dit artikel voor jullie. Een beetje achtergrond informatie: Ik was nog nooit in Amsterdam geweest en vandaag ben ik er geweest met de jeugdgroep van de kerk waar ik heen ga.


Hoe was het nou voor mij, voor het eerst in zo’n grote stad. Waar veel nieuwe dingen te zien zijn waar je nieuwe indrukken krijgt. De verhalen die je hoort rondom de criminaliteit, drugs en natuurlijk de meisjes achter de ramen.. de wallen. We gingen een wandeling doen door de jordaan en door de wallen.
Rond half twaalf kwamen we aan met de trein vanuit Drenthe in Amsterdam. We kregen een rondleiding van Marieke en Bram. Bram vertelde over zijn leven en wees in de stad verschillende plekken aan waar hij iets had meegemaakt.
“Als je een beetje eigenwijs bent kun je heel wat bereiken!”
Marieke vertelde over de organisaties die onderdeel zijn van het ‘Tot heil des Volks’. Dat zijn alle hulporganisaties die ik in mijn vorige artikel genoemd heb. Deze organisaties helpen de meisjes/vrouwen die werkzaam zijn op de wallen om vrij te komen, want er zijn maar weinig meiden die daar vrijwillig zitten.
Ook helpen ze mensen die homoseksuele gevoelens hebben en niet weten hoe ze daar (bijbels gezien) mee moeten omgaan.

Tussen de middag hebben we een heerlijke lunch gehad in ‘the shelter’. Een christelijk hostel.
Waar je voor niet al te veel geld een nachtje / paar nachten kunt doorbrengen. De mensen die daar werken, doen dat vrijwillig en komen van overal ter wereld. Dit is het eerste wat indruk op mij maakte. Mensen die iets doen vrijwillig om andere mensen te helpen en daarbij het evangelie mee te geven. Iets mooiers is er niet denk ik.


We liepen door een straat met van die ramen met rode lampen ‘The redlight district’ en dat is het tweede dat indruk op mij maakte en wat mij tegelijkertijd nieuwsgierig maakte. Wat is het verhaal achter die meisjes?
Wat hebben ze meegemaakt? Waarom zijn ze daar achter die ramen? Het schoot door mijn hoofd.
Wat voor vreselijke dingen zouden zij meegemaakt hebben?

‘Het scharlaken koord’ is een onderdeel van het tot heil des volks. Zij gaan in tweetallen bij de meiden achter de ramen langs. Iets wat mij daarin aansprak was dat de meiden na een tijdje de hulpverleners durven te vertrouwen. Dat is bijzonder want in hun levensverhaal is misschien hun vertrouwen in mensen compleet weg. De mensen van ‘Het scharlaken koord’ kijken niet naar hun lichaam maar naar de ogen van de meiden. Er zijn niet veel mensen die dat doen werd er verteld.


Dat jij nog leeft :o Dit is de titel van deze blogpost, maar waarom? Nou omdat Bram die ons samen met Marieke heeft rondgeleid. Zo diep in de sh*t is geraakt (beetje hard gezegt maar gewoon de beste verwoording) dat hij vreselijke dingen heeft meegemaakt, 23 jaar verslaafd is geweest aan drugs en er ongeveer 18 moordpogingen op hem zijn gedaan.. Hij vrij is van alles! Hij is tot geloof gekomen in ‘de Cleft’ in Amsterdam dat nu ‘The lighthouse’ heet. Wat ik opzich opmerkelijk vond omdat hij daar het licht van Jezus heeft ervaren in de duisternis van zijn leven. Mocht je hier meer van willen weten neem dan zeker een kijkje op www.datjijnogleeft.nl Bram Spreeuw heeft ook een boek geschreven informatie hierover vindt je ook op de website.

In de inleiding staat de quote:
“Als je een beetje eigenwijs bent kun je heel wat bereiken!”
Dit zei Marieke en dit sprak me echt aan. Als iedereen zegt dat jouw plan onzin is en je bent toch eigenwijs en je doet het. Stel dat het lukt en je er toch veel mee bereikt dan mag je trots zijn op jezelf. Dit is net zo met het oprichten van ‘Tot heil des volks’ wil je hier meer over weten klik dan hier!

De mensen die met de organistatie ‘Tot heil des volks’ zijn begonnen deden me echt denken aan een andere quote:
“Be the change you wish to see in the world”
Wees de verandering die jij wil zien in de wereld. De oprichters van ‘Tot heil des volks’ wilden verandering in de armoede in Amsterdam en ze waren de verandering en het is goed dat ze er zijn als hulporganisatie!

Ik hoop dat jullie dit artikel leuk vonden en nu een beetje weten wat ik heb ervaren van Amsterdam op deze manier. Ik ben blij dat ik het met jullie mag delen! Heb je vragen? Mail me of stuur me een tweet!
©readallaboutme

Liefs Loes

  Terug naar artikelen menu