Bram     Samen op weg     Uitvaart     Laura     Filmpjes     Artikelen  

"Eigenlijk was ik dood maar ik heb genadetijd gekregen!"


Bram ontmoette in een droom Jezus
Bram schreef een paar jaar geleden het boek 'Dat jij nog leeft' over zijn leven als ex-drugscrimineel.
Hij zou opnieuw een boek met deze titel kunnen uitgeven. Bram heeft alvleesklierkanker en zou naar aardse begrippen al niet meer leven. Toch staat zijn rollator ongebruikt in de gang en hij spreekt nu in kerken over zijn ontmoeting met Jezus.

Hoe heb je Jezus ervaren tijdens je ziekteperiode?
Dagelijks zat zijn vader in de kroeg. "Als je Jezus kent en in de hemel gelooft dan is het heel mooi.
Hij geeft rust, geeft je kalmte, geeft je vrede. Bij mij in de keuken staat een grote mand met honderden kaarten die ik inmiddels heb gekregen. Allemaal postkaarten vanuit heel Nederland, daar heb ik zelfs om gehuild. Het is echt ongelofelijk dat zoveel mensen kaarten stuurden en voor me hebben gebeden. Dat gaf mij de kracht toen ik in het ziekenhuis was. Ik heb met een houten kruis steeds in mijn handen gelegen."

Was je boos op God toen je leukemie bleek te hebben?
"Nee, je kunt ziek worden. Maar het lichaam is vlees, de geest is voor eeuwig. Dat is het mooiste wat er is.
En ik heb gezegd tegen God: Word ik nog beter, dank U wel. Zo niet: dan ook dank U wel. Ik word gedragen door de Heilige Geest. Ook door ziektes heen is God er. Hij verlaat je niet."

Je hebt in een soort coma gelegen, wat heb je toen ervaren?
"Ik was stervende. Vele mensen zijn naar me toegekomen in het ziekenhuis. Maar het bijzondere van dit verhaal is: terwijl zij van mij aan het afscheid nemen waren, was ik aan het hemelen. Tijdens die slaap heb ik de Heere Jezus ontmoet." "Tijdens die slaap heb ik de Heere Jezus ontmoet. Ik hoorde psalmen en gezangen."

Wil je wat vertellen over die ontmoeting?
Eén van zijn broers was actief voor de zendingsorganisatie Jeugd met een Opdracht (JmeO). "Ik hoorde hele mooie psalmen en gezangen. Toen hoorde ik een soort kar voorbij rijden van 2000 jaar geleden. Geen auto van nu, ik praat nu over de tijd van Jezus. Die kar werd voortgetrokken door twee ossen.
Er waren stuk of 6 Romeinse soldaten die liepen om de kar heen. En die liepen zo richting een gewelf, een soort gebouw uit de tijd van de Heere Jezus en ik liep erachter. En op een gegeven moment was er een soort trap. Die Romeinen liepen zo die trap op. Terwijl ik achter hen liep zag ik drie kronen: de Vader, Zoon en Heilige Geest. De drie-eenheid. Ik keek naar rechts en toen keek ik zo in het gelaat van Jezus. Er kwam zoveel liefde uit die ogen, een hele mooie baard had Hij. Dat was echt ongelofelijk. Dat mooie goud-bruine haar wat Hij had. O, wat was dat mooi zeg! En het gaf me zoveel vrede, zoveel rust in mij. Dat is niet te beschrijven.
Er kwam zoveel liefde uit Zijn ogen. Een hele mooie baard had Hij."

Ineens weer terug op aarde, hoe was dat?
"Het eerste moment toen ik terugkwam uit de slaap was: 'Wat doe ik hier nog?' Maar toen zag ik mijn vrouw en dacht ik: o ja, natuurlijk! Ik begon naar haar te knipogen. Ik heb zeven dagen in een soort slaap gelegen, dus ik kon niets meer bewegen. Overal zaten slangen, mijn hele buik lag open. Eigenlijk was ik dood, maar ik heb genadetijd gekregen. Het is echt een wonder! De dokters hadden gezegd: 'Het is een gedane zaak. Maar God is groter." Eigenlijk was ik dood, maar ik heb genadetijd gekregen. Het is echt een wonder!

Hoe kijk je naar de toekomst?
Na vijf jaar vallen en opstaan slaagde Bram erin om van zijn drugsverslaving af te komen. "Ik voel dat ik nog niet klaar ben, maar er zal een moment komen dat Jezus me naar huis haalt. Vroeger in de onderwereld hebben ze me 16, 17 keer naar het leven gestaan, dus ik heb de dood toen ook al bijna in de ogen gekeken. Maar ik heb nu de Heere Jezus ontmoet. Ik wil graag zo lang mogelijk hier blijven en getuigenissen geven in kerken. Ik ben wel helemaal vrij om naar de hemel te gaan. Aan de andere kant: ik ben 3 jaar getrouwd, dan vind ik het wel een beetje jammer eigenlijk. Ik hou heel veel van haar. Maar Hij heeft al die jaren voor mij gezorgd en Hij gaat ook voor haar zorgen."

Wat wil je mensen meegeven?
"k wil blijven getuigen over Jezus. Er is niets op aarde dan Zijn liefde. Geen ene drugs of menselijke liefde kan op tegen Zijn liefde. Daar spreekt de Bijbel ook heel veel over. Als je een relatie met Jezus hebt wil je helemaal niets anders meer. Je wilt alleen getuigen dat er een God is die van je houdt. Vanaf het moment dat ik tot geloof ben gekomen op de wallen, toen ik drugscrimineel was, tot nu kan ik alleen zeggen: Dank U wel Heer, dank U wel voor al die mooie jaren. Dank U wel dat ik heb mogen getuigen op de scholen."

Gepubliceerd op maandag 30 maart 2015 om 06:30 - bron: Esther van Reenen

  Terug naar artikelen menu